STAP OVER NAAR KOFFIE MET EEN ECHT VERHAAL

In een wereld vol bittere, (te) donker gebrande koffie, drijft onze nieuwsgierigheid ons om steeds weer spannende smaken te ontdekken. Keen Coffee koopt – in het seizoen – de allerbeste koffiebonen direct van individuele boeren, die we een goede en eerlijke prijs betalen om hun levenswerk met ons te delen. We roosteren iedere boon zo licht en zo vers dat je met elke slok de exacte GPS coördinaten van de afkomst kunt proeven.

Al onze koffies zijn ‘non-blend’ maar altijd van één plantage of coöperatie, single origin dus. Zo heeft onze koffie een gezicht en is 100% traceerbaar. Dit doen we zodat we, samen met onze klanten, het verhaal van de koffie kunnen vertellen. Heb je één koffie in de molen, dan heb je ook één sterk en duidelijk verhaal. We bieden altijd koffies met een kwaliteitsscore van >85/100 SCA.

Registreer hier en je kunt direct met zakelijke korting bestellen via de webshop. 

Future Proof Coffee

Toekomstbestendig is meer dan alleen duurzaam. Het is essentieel dat we zuinig zijn op de aarde, ook als het gaat om de productie van koffie. Met onze partners kijken we naar zo duurzaam mogelijk verbouwen, onder andere door het toepassen van Agroforrestery (boslandbouw) en zonder het gebruik van pesticide en dergelijke. 

Maar toekomstbestendig betekent ook dat we de echte kosten van de koffie moeten inzien en bereid moeten zijn dit te betalen. Samen met MVO Nederland heeft Keen Coffee een True Pricing project. Het gaat hierbij niet alleen over een eerlijke prijs voor de boeren, maar ook de kosten van het gebruik van het land en schade aan de natuur.

Hierdoor ligt de prijs die wij betalen voor de koffies al snel 150% hoger dan de gangbare marktprijzen. Daarvoor selecteren we de mooiste koffies die we kunnen vinden.   

Toen we startte met MØS hebben we veel gehad aan de persoonlijke hulp en advies van Keen Coffee. En nu nog steeds zijn ze heel betrokken, komen ze zelf bezorgen en krijgen we ieder half jaar barista training.

Een waardevol partnership wat echt bijdraagt aan het succes van onze zaak!

Marleen

Head barista, MØS Coffee Bar

Kies jouw koffie

Voor onze Horeca partners hebben we een vast assortiment van heerlijke specialty coffees voor het grote publiek. Je kunt naar jouw smaak de koffie selecteren die het best bij jouw zaak past. Alle koffies hebben een eigen verhaal, zijn 100% traceerbaar en duurzaam geproduceerd.

Ons wisselend aanbod aan espresso en filterkoffie biedt iedere maand nieuwe verrassende koffies uit de mooiste windstreken van de wereld.

Advies & ondersteuning

Om goed van start te gaan ondersteunen we je in het gehele traject: van het inrichten van de koffiebar naar de selectie voor jullie best passende koffie.

We weten hoe je een koffiebar het meest efficient inricht, welke koffie én melk varianten je op de menukaart moet zetten en wat je er voor kunt vragen.

Barista training

Als partner van Keen Coffee krijgt jullie team vanaf dag één trainingen. We bieden het hele jaar door trainingen aan voor de hoofd barista van het team. Tijdens de training voor de hoofd barista gaan we aan de slag met alles wat met koffie te maken heeft, daarnaast leren we ook hoe je je team op de vloer kan coachen en hoe je zelf basistrainingen kan verzorgen.

Naast de hoofd barista training komen we 1x per jaar langs om het hele team te trainen.

Partnervoordelen & korting

Je kunt met een zakelijk account met korting bestellen op de webshop. Als je partner wordt en besluit exclusief Keen Coffee te serveren, krijg je natuurlijk meer voordelen.

Om te beginnen een hogere korting en betaalgemak. Barista trainingen zoals hierboven beschreven, to-go cups, gemakkelijk bestellen van barista hulpmiddelen, promotiemateriaal en persoonlijke service. Je kun ons mooie ontworpen porselein gebruiken en we komen regelmatig langs om de koffie te proeven en te helpen met het afstellen van de machinerie.

Espressomachines & apparatuur

We zijn trotse leverancier van La Marzocco en San Remo espressomachines. Samen met onze partners kunnen we jullie helpen aan alle benodigde kwaliteitsapparatuur.

Ook als het gaat om filterkoffie kunnen we adviseren over de beste keus voor apparaten. We kunnen ook op verschillende manieren ondersteunen bij de aanschaf van de benodigde apparatuur, bijvoorbeeld kopen met korting, lease of bruikleen.

Retail verkoop

We verkopen al onze koffies ook in mooie 250 grams consumenten verpakking. Onze koffie als retail product aanbieden kan een interessante extra omzet genereren en is natuurlijk ook een service naar je gast. We hebben een interessante propositie voor retail verkoop voor partners.

Marketing ondersteuning

We ondersteunen onze partners ook op marketing & communicatie gebied. We hebben passend beeld- en promotiemateriaal voor iedere zaak. We leveren bij iedere koffie een informatiekaart met het verhaal van de afkomst van de koffie.

Daarnaast zijn we succesvol op social media en daar maken we natuurlijk ook promotie voor onze partners. We stellen onze content ook ter beschikking en bieden foto’s en copy aan ter ondersteuning van de story telling in jouw zaak.

Roasted fresh
every week

Seasonal coffees
selected with care

Ethically sourced
and processed

Always innovating,
never boring