NEW TASTING BOX OUT! GET IT HERE

DIRECT TRADE &
SINGLE ORIGIN

WE SHIP MONDAYS, WEDNESDAY & FRIDAYS

AWARD WINNING
COFFEES

u

QUESTIONS ABOUT COFFEE? WE’RE HERE!

PROFESSIONELE BARISTA TRAINING

Keen Coffee is all about specialty coffee! Vanaf de start zijn we trots lid van de Specialty Coffee Association (SCA), omdat we  streven naar maximale kwaliteit van de koffie en duurzaam processen in de gehele keten. 

Onze barista trainingen zijn gericht op het verbeteren van de kwaliteit van koffie van het begin tot het eind van het proces. We geven kennis over alle stappen die koffie doorloopt vanaf de bes op de plantage van onze partners tot aan de geserveerde espresso in jouw koffiebar. We zijn keen om te blijven leren en zitten boven op innovaties, ontwikkelingen en trends in koffie, smaakontwikkeling, barista tools en zetmethodes. In onze de trainingen is er focus het bereiden op koffie van hoge kwaliteit vol zoetheid en aciditeit. We werken in kleine groepen van 3 tot maximaal 6 deelnemers, zodat je de tijd en aandacht krijgt om onder begeleiding goed te oefenen, op de moderne Kees van der Westen espressomachines. 

SCA Barista Skills

Onze trainingen worden verzorgd door een de Specialty Coffee Association gecertificeerde trainer, wat betekent dat je aan het eind van iedere training de mogelijkheid hebt om zelf examen te doen voor een officieel SCA certificaat.

We bieden SCA Barista Skills Foundation, SCA Barista Skills Intermediate en  SCA Barista Skills Professional. Lees hieronder verder voor meer informatie.

SCA Barista Skills Foundation 

Ben je al eens geïntroduceerd in de wereld van specialty coffee en wil je meer? SCA Barista Skills Foundation training geeft je een goede basis voor het werk als barista: werken met een espresso machine, het afstellen van de molen, het bereiken van de juiste extractie en melk opschuimen. Na deze training maak jij de perfecte espresso en cappuccino!

Duur: 1 dag

Prijs: €300 examen en certificaat optioneel

SCA Barista Skills Intermediate 

Heb je al lekker veel uren als barista gemaakt en toe aan meer verdieping in Specialty Coffee en een nieuwe koffie uitdaging? Of op zoek naar internationale erkenning als barista? Keen biedt barista’s de volgende stap: de mogelijkheid om nog meer koffie kennis te vergaren en/ of een internationaal erkend SCA certificaat te behalen.

Duur: 2 dagen

Prijs: €650 inclusief examen en certificaat

SCA Professional training

Als je Intermediate hebt afgerond kun je jouw eigen koffie recepten ontwikkelen, verbeteren en finetunen op basis van de brew ratio kennis. We gaan aan de slag met de wetenschap achter de processen die worden gebruikt om de allerlekkerste espresso bereidingen te maken. Denk aan waterkwaliteit, espressomachine techniek. 

Duur: 3 dagen

Prijs: €1000 inclusief examen en certificaat

De Specialty Coffee Association (SCA) is een internationale non-profit organisatie op basis van leden met dezelfde doelen en idealen op het gebied van het verbeteren van de koffieketen. De SCA vertegenwoordigt duizenden koffieprofessionals, van boer tot barista, over de hele de wereld en is op deze manier de verbindende kracht tussen de specialty coffee industrie en de professionals die hierin werken. Het doel is om samen met iedere koffieliefhebber een duurzame toekomst voor koffie op te bouwen.

De SCA heeft trainingsprogramma’s ontwikkeld voor barista’s en andere onderdelen van de koffie industrie. Het Barista Skills programma en bijbehorende certificaten zijn internationaal  bekend en erkend. Om uiteindelijk het SCA Barista Skills Professional certificaat te behalen, is het behalen van SCA Barista Skills Intermediate certificaat een vereiste. SCA Barista Skills Foundation is niet verplicht voor het starten met de Intermediate training, een basis aan relevante kennis en ervaring is echte wel noodzakelijk!  

SCA organiseert jaarlijks nationale koffie kampioenschappen en de bijbehorende wereldkampioenschappen voor o.a. barista’s, latte art, filterkoffie en meer.